כיצד תבחרו בין שני מועמדים טובים שעברו אצלכם ראיון?
ברשימת התכונות האישיות ננסה להבין האם המועמדת או המועמד:
- נעימים, מתקשרים, מקשיבים ומתעניינים, סקרנים
- עומדים על שלהם אבל לא סתם מתווכחים – כלומר יודעים מתי להתעקש ומתי לוותר
- אוהבים להצליח ומחפשים אתגרים (לא נבהלים מאתגרים)
- פרפקציוניסטים (כן, התכונה ה"רעה" שכולם שמחים להודות בה) – אבל במידה הנכונה, יודעים לסיים משימות בזמן
- יודעים להתמודד עם כישלון – וללמוד מטעויות
- יודעים להודות בטעויות
- יודעים לנהל נכון את הזמן שלהם
כמו שוודאי יודע כל מי שבתחום הגיוס – היכולת לפענח את כל התכונות הללו בשיחה קצרה היא ממש אמנות. ולכן חלק מהאבחנות יגיעו מראיון אישי, חלק מתוך הראיון המקצועי וחלק משיחה עם ממליצים.
ברמה הטכנית נחפש מישהו ש… מתאים לדרישות המשרה.
אבל נניח שעומדים לפנינו שני מועמדים: האחת עם פחות ניסיון וחוסרים בידע טכני מסויים בדומיין הספציפי, הוכיחה את עצמה בתפקידים בעבר וניכר שהיא חכמה ובעלת יכולות אישיות גבוהות ורצון ללמוד. לעומתה מועמד ששוחה בידע הטכני, ענה מצויין כמעט על כל השאלות בראיון המקצועי אבל בכמה שאלות הגישה שלו לפתרון קצת מסורבלת.
את מי ניקח?
ידע טכני איננו מספיק!
קורה לעיתים בראיון עבודה טכני שהמראיין נוטה לכוון את המועמד לתשובה הנכונה. מועמד בעל ידע בתחום וניסיון בראיונות עבודה יכול לצלוח ראיון כזה בלי שיש לו את היכולת הנדרשת. לכן על המראיין הטכני לנסות להציע תוך כדי השיחה כיווני פתרון שגויים ולראות כיצד המועמד מגיב אליהם.
כאשר אנחנו מעבירים אליכם מועמד, לאחר שעבר אצלנו ראיון אישי וראיון מקצועי – נדע להצביע על נקודות החוזק של המועמד ועל נקודות לתשומת לב שיידרשו חיזוק – הן בהיבטים האישיים (חוסר ביטחון עצמי למשל) והן בהיבטים המקצועיים (המועמדת חזקה טכנית, בעלת רקע טוב ב-Spring עם זאת הרקע שלה ב-JPA מתמקד בפניה ל-Repo קיים ללא ניסיון ב-JPQL או בקונפיגורציית ORM – להערכתנו תדע להשלים פערים אלו בתוך זמן קצר).
מועמדים שפונים אלינו יודעים שאנחנו לא מעבירים כל אחד – ולכן הם יודעים שאנחנו מציעים משרות בעלות עניין ואתגר שלא מתאימות לכל אחד. אלו המועמדים שאתם מחפשים!